Onze blog

Jongeren aan het werk voor hun toekomst

Wij lazen dit mooie artikel in de Volkskrant van jongeren van de ICM Weekendschool over kansenongelijkheid.

Leerlingen hebben in de klas last van kansenongelijkheid, maar er zijn oplossingen, schrijven alumni van de ICM Weekendschool.

Toen wij hoorden van de documentaire Klassen dachten we: ‘Dit gaat over ons!’ Wij zijn in Amsterdam-Noord opgegroeid, of in vergelijkbare wijken overal in Nederland. Op zo’n zelfde basisschool hebben wij gezeten. Wij voelden wat door anderen kansenongelijkheid wordt genoemd. Wij voelden de hoop en verwachting van onze ouders dat we het beter moesten krijgen dan zij.

Wij zijn allemaal totaal verschillend, hebben onze eigen interesses, volgen heel diverse opleidingen of werken inmiddels in uiteenlopende vakgebieden. Maar wij, alumni van de IMC Weekendschool, hebben één ding gemeen: we hebben dezelfde kans gehad ons te ontwikkelen, levensvaardigheden onder de knie te krijgen en werelden te ontdekken die we niet kenden.

Bij ons is op jonge leeftijd een zaadje geplant dat ons deed inzien dat we meer mochten en konden zijn dan een dubbeltje. We leerden door te ervaren, samen met journalisten, chirurgen, politieagenten, automonteurs, gamers, filosofen en kunstenaars. Zij lieten ons zien dat veel meer binnen ons bereik lag dan we dachten. We werden aangemoedigd, leerden het onverwachte te omarmen en dat fouten maken mag.

Lees het volledige artikel van de Volkskrant.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Translate »
Scroll naar boven

Door de website te blijven gebruiken bent u akkoord met onze privacyverklaring.